20190219

Se apropie neuro-revoluția: trusele neurologice ale lui Greg Gage

Își dorește copilul o carieră în IT? 
E timpul să-i arătați experimentul din acest film TED deoarece se apropie neuro-revoluția
La urma urmei cine vă poate opri să creați o nouă oportunitate pentru copilul dumneavoastră? Teoretic și practic nu vă poate opri nimeni.

Ce e cu adevărat important?
Important e să ajutăm (părinte, profesor, bunică) copilul să-și găsească scopul în viață. Nimic esoteric. Cu cât mai repede se petrece acest lucru cu atât mai bine. Ce spune neuroștiința în legătura acest aspect important? Vedeți punctul 7 din art. intitulat ”Cele 7 reguli fundamentale pentru sănătatea CREIERULUI”. 

Experiment
Cum să controlezi brațul altcuiva cu forța gândului este un experiment realizat de Greg Gage. Puteți urmări acest experiment în filmul de mai jos. E bine, o spunem (din nou), să urmăriți filmul împreună cu copilul dumneavoastră. Nu aveți un copil...încă? E timp.
Dacă sunteți profesor puteți să arătați filmul și la ora de dirigenție.


Nevoia de noi experimente
Și in acest fel apare nevoia de noi experimente, nevoia de cercetare, nevoia, cum spuneam, de carieră într-un laborator de cercetare. 
Care părinte nu-și dorește o asemenea carieră pentru propriul copil? 

Kituri de neuroștiință
Partea bună este că Greg Gage a anticipat neuro-revoluția (nevoia de educație în acest domeniu) și a creat (inspirat de proiectul lui Negroponte), kituri de neuroștiință, accesibile, sub 100$, pentru oricare școală. Societatea de Neuroștiință a primit foarte bine aceste instrumente pentru învățare avansată. Deci instrumentele sunt validate și le puteți studia în voie direct de pe Backyard Brains

Independent de orice universitate
Munca lui Gage este independentă de orice universitate. Scopul lui Gage este de a vedea lucrări neuroștiințifice publicate de oameni de știință amatori. 
Se apropie neuro-revoluția.
(un art. inspirat de dr. prof. Manuela Prajea 
și redactat de Tibi Ruczui, Curator TEDxBrasov)