20190218

Cele 7 reguli fundamentale pentru sănătatea CREIERULUI

Dr. Sarah McKay absolventa Universității Oxford, director al Academiei de Neuroștiințe, speaker TEDx și autor al cărții  ”The Women's Brain Book” are ca principală misiune de a translata perspectivele din cercetarea neuroștiințelor în strategii inteligente de acțiune pentru performanțe de vârf, creativitate, sănătate și bunăstare.

Cursuri pentru profesori și părinți
Cursurile 
Academiei de Neuroștiințe, conduse de  Dr. Sarah McKay sunt parcurse de profesori și părinți, în special la sfârșit de săptămâna, din dorința da a învăța strategii inteligente de acțiune pentru performanțele de vârf ale copiilor, elevilor. 
Cursurile sunt deosebit de utile. 

Să nu mai fim păcăliți
În mod evident fiecare părinte sau dascăl va câștiga din cercetarea neuroștiințelor o perspectivă de nivel academic și nu va mai putea fi păcălit sau indus în eroare de alte informații care poate nu duc tocmai la acele performanțe promise de ”vârf” ale elevilor. 

Stil de viață
Sigur că și stilul de viață adoptat de fiecare elev contează pentru sănătatea CREIERULUI. Dr. Sarah McKay ne recomandă 7 reguli care conduc la performanța în învățare. 

  • Un somn bun, afirmă Dr. Sarah McKay, este prioritatea numărul unu. 
  • Apoi urmează exercițiile zilnice care cresc fluxul de sânge către creier.
  • Punctul 3 se referă la hrană. Un creier sănătos necesită un corp sănătos bine hrănit. 
  • Apoi este nevoie să găsim acele momente de calm pentru a elimina stresul acumulat peste zi, săptămână, lună și an. 
  • Punctul 5. Avem nevoie să socializăm, să împătășim idei. Participarea la conferințele gen TED se spune că reprezintă un adevărat SPA pentru creier.
  • Punctul 6. Să menținem creierul mereu activ. Dacă părinții adoptă strategia învățării și nu a delăsării acest lucru va fi văzut de elev și va fi cu siguranță preluat prin pură imitație. 
  • Punctul 7. Să ajutăm elevul să-și găsească scopul în viață.

(un art. inspirat de dr. prof. Manuela Prajea 
și redactat de Tibi Ruczui, Curator TEDxBrasov)