20190126

Generația Alpha care va schimba lumea


Potrivit lui MarkMcCrindleviitorolog, demograf, speaker TEDx  se nasc săptămânal, pe întregul glob, 2.500.000 de copii Alpha. 

Copiii Alpha, născuți după 2010, cresc într-un mediu care depășește tehnosfera (sfera ce le oferă nativilor Alpha  instrumente gen iPad, smartphone, roboți, gadgeturi ce încorporează inteligența artificală din ce în ce mai evoluată) și atinge marginile noosferei. 

Noosfera este un concept care transcede biosfera și tehnosfera și reprezintă, filozofic vorbind pe moment,  învelișul spiritual al pământului. 

Practic generația Alpha se va diferenția (și deja există diferențe remarcabile) de generația Z (să nu mai vorbim de genearțiile X și Y) foarte mult. 
Spre exemplu ei se vor arăta extrem de mirați de părinții care utilizează Facebook-ul. Maniera în care ei ne vor privi este cam cum privim noi primitivii. 

În concluzie ideea de bază, de reținut,  cu generația Alpha este că ei ”vin” dacă putem să spunem așa din noosferă spre deosebire de predecesorii lor care vin din biosferă și tehnosferă

Cele trei ”sfere” amintite aici au doar o valoare strict formală și fac parte din evoluția umană firească. Nu există nimic aici de ordin esoteric sau de ceva asemănător.

Generația Aplha va avea o putere fantastică de a schimba lumea. 

”În trecut, individul nu avea nici o putere, e adevărat.  Acum individul are un control foarte mare. 
Tehnologia (tehnosfera n.a.) a transformat aștepările interacțiunilor noastre” spune Mark McCrindle.

Ce este de reținut în legătură cu  această generație Alpha este și dinamica demografică, geografică. Trăim într-o lume inter-dependentă.

Încă din 2028, conform datelor recente ONU, India ar putea depăși China ca fiind cea mai populată țară din lume.  
Oricum ”India și China, în timpul generaței Alpha for fi centre de gravitație” anticipează Mark McCrindle. 
Vor fi ”centre de gravitație” adică poli de putere și să sperăm și de spiritualitate.

(un art. de Tibi Ruczui, Curator TEDxBrasov)