20190206

Să formăm supereroi, cu superputeri

Academia Khan
În 2004, Sal Khan, un analist al fondurilor speculative, a început să facă tutoriale de matematică pentru verișorii săi. Doisprezece ani mai târziu, Academia Khan are peste 42 de milioane de utilizatori înregistrați din 190 de țări, cu tutoriale pe teme de matematică de bază prin economie, istorie de artă, informatică, sănătate, medicină și multe altele. 

Misiunea
Misiunea lui Salman "Sal" Khan, fondatorul și directorul executiv al Academiei Khan, este de a oferi o educație gratuită, de clasă mondială pentru oricine, oriunde. 

Cum a început?
Academia Khan a început în 2004 ca un proiect pornit din pasiune. 
Vărul lui Khan se lupta cu matematica, așa că Sal l-a învățat de la distanță și a postat videoclipuri educaționale pe YouTube. 

Rezultatul?
Rezultatul postărilor realizate de Sal a fost că din ce în ce mai mulți oameni, printre care și Bill Gates, au început să vizioneze videoclipurile. În cele din urmă, Khan și-a părăsit locul de muncă.
Astăzi, Academia Khan are peste 100 de angajați în Mountain View, California. 

Acces nelimitat la educație
Academia Khan consideră că elevii de toate vârstele ar trebui să aibă acces nelimitat la conținuturi educaționale gratuite pe care le pot asimila în propriul ritm. 
Resursele educaționale de la Academia Khan cuprind lecții de matematică, gramatică, biologie, chimie, fizică, economie, finanțe și istorie, pentru toate categoriile de vârstă.

Sal Khan unul din cei mai influenți 100 de oameni din lume
Khan a fost prezentat pe coperta Forbes și recunoscut ca fiind unul dintre cei mai "cei mai influenți 100 de oameni din lume". 


Misiunea voluntarilor de la TEDxBrasov
Folosind Academia Khan dar și resursele de la TED și TEDx
să formăm supereroi, cu superputeri din copiii din generația ALPHA. 

Despre supereroi cu superputeri.
(un art. de Tibi Ruczui, Curator TEDxBrasov)



***
Articole educaționale
realizate prin suportul de la RESPONSIVE DESIGN