20190207

Michael Soskil, profesorul anului din Pennsylvania: Vom avea un viitor pașnic și prosper


Michael Soskil, profesorul anului pe 2018 în Pennsylvania, spune pe ”Google for Education” că meseria de dascăl este cea mai frumoasă slujbă din lume. 

Cum ”Google for Education” este un canal simpatic o să vă facă o mare plăcere să urmăriți filmul din finalul acestui articol. Până acolo să vedem ce înseamnă ....

.... O educație magică 
Michael Soskil  spune că, deoarece tehnologia explodează cu o rată exponențială, școlile au o mare oportunitate de a folosi tehnologia pentru a crea noi și noi oportunități de învățare, palpitante, pentru elevi.
Citind de pe blogul profesorului articolul recent publicat intitulat
 Building Relationships and Empathy with EdTech avem minunata ocazie de a pătrunde într-o lume absolut magică. Și profesorul Michael Soskil creează acestă lume folosind chiar acele instrumente tehnologice ca și pe niște baghete magice, venite parcă din lumea lui Harry Potter: 
  1. pagina web Skype in the Classroom
  2. programul software Skype videoconferencing
  3. jocuri ca și Mystery Skype.
Ce fel de magie are loc folosind noua tehnologie în educație?
Într-un sat rural kenyan se strică podul de acces spre școală. Elevii profesorului Michael Soskil au strâns bani pentru a reface podul copiilor din aflat la 12.000 km. Acum fiecare copil din acel sat kenyan are acces la educație.

În rezumat
Fiecare profesor poate să creeze magia din clasă în lumea largă. 

Aceasta este chiar o educație dincolo de pereții clasei, școlii, este dincolo chiar de noi înșine. 

Să vedem cum doar într-un minut, 
pe ”Google for Education”,
profesorul Michael Soskil reușește să ne fascineze
Cultivând empatia și compasiunea pentru alții, dezvoltând inteligența emoțională (o componentă esențială în economia viitorului), prin menținerea umanității în centrul educației, o să avem, spune profesorul  Michael Soskil un viitor pașnic și prosper.
(un art. inspirat de dr. prof. Manuela Prajea 
și redactat de Tibi Ruczui, Curator TEDxBrasov)