20190327

Gândește liber! Gândește în afara tiparelor!


Pe urmele doamnei Ana Aslan
Simona Bișboacă, inventator, cercetător și antreprenor român este în mod evident pe urmele doamnei Ana Aslan.

Secretul tinereții
Doamna inventator din Oradea a descoperit secretul tinereții și a fost medaliată cu aur la un salon internațional de inventică pentru produsul AntioxiVita, o ”bombă” cu antioxidanți. 

Unde se află secretul tinereții?
Secretul tinereții, susține Simona la TEDxBrasov, nu se află însă într-un produs ci în educație. Iată cum își începe Simona Bișboacă argumentația în discursul de la TEDxBrasov. 

Vă invităm să urmăriți întregul discurs de la TEDxBrasov
Este o rețetă a rețetelor de succes acolo.


Mai există în lumea asta artiști, oameni creativi, inventatori! 
Mă gândesc că și aceștia au făcut școala și nu duc lipsa de creativitate sau poate este altceva la mijloc?!


De ce spun asta? 
Pentru că se discută din ce în ce mai des despre influența negativă a sistemului de învătământ public la nivel mondial, creat pe nevoile dezvoltării industriale după anii 50. 
Conceput pentru a pregăti viitorii angajați ai marilor fabrici, mici roboței supuși, nu s-a pus deloc accent pe educație emoțională, pe descoperirea și dezvoltarea pasiunilor copiilor, pe dezvoltarea creativității și originalității. 
Era nevoie doar de masa de lucru, dar acum lucrurile s-au schimbat, generațiile s-au schimbat și e nevoie de altceva: de creativitate, imaginație, de idei inovatore pentru a asigura dezvoltarea companiilor  în fata concurenței, chiar și dezvoltarea societății.” 
Simona Bișboacă