20190211

Educarea minţii fără cea a inimii nu este educaţie deloc

Știați că 35% dintre antreprenori sunt dislexici? Iată câteva nume cunoscute: Richard Branson, Steven Spielberg, Whoopi Goldberg, Jamie Oliver.  

Știați că există părinți, educatori, tutori, care îi ”împing” pe copiii dislexici mult prea mult în direcții greșite? Aceste direcții greșite înseamnă un efort mult prea mare pentru acești copii. 

Problema nu este la dislexici. Ei oricum își descoperă singuri calea spre excelență. Urmăriți doar ce spune Richard Branson, cum l-a ajutat dislexia. La fel de interesant e de urmărit și filmul postat de TEDxPatras, cu Aggeliki Pappa. E aici mai jos și este un discurs magistral care nu trebuie ratat. Urmăriți și ce se întâmplă cu pantofii rubinii. E acolo un mesaj de mare profunzime.

Problema (cu educația) este veche și nouă.

Practic Aristotel, cel mai important filozof din Grecia Antică, a spus, : ”Educarea minţii fără cea a inimii nu este educaţie deloc.” 
După 2400 de ani această viziune este din nou împărtășită, tot din Grecia, de Aggeliki Pappa în următorul TEDx Talk.

Cine este Aggeliki Pappa?
Aggeliki Pappa a fost selectată din rândul a 20.000 de profesori și educatori din 179 de țări și a fost numită unul dintre cei mai buni 50 de profesori din lume.

Aggeliki Pappa a fost aleasă pentru doi ani consecutivi pentru "Premiul Global pentru Profesori", care este premiul "Nobel" pentru profesori. 

Vă invităm să urmăriți acest TEDx Talk recomandat  de dr. prof. Manuela Prajea.
(un art. redactat de Tibi Ruczui, Curator TEDxBrasov)