20180720

Voluntariatul la TEDx


Voluntariatul la TEDx
Ilinca Chiscop
        
Ilinca Chiscop - voluntar TEDxBrasov
Mult timp am perceput voluntariatul ca pe un “must”. Da, îţi dă un feeling fain, cunoşti oameni mişto şi toate cele dar la sfârşit, la sfârşit tot la diploma aia, care o să dea aşa de bine pe orice scrisoare de intenţie, se rezumă tot.

         Ei bine, oricât de clişeic ar suna, totul s-a schimbat odată ce am fost voluntară la ediţia TEDxBraşov din mai 2017. Pentru început, m-am dus acolo singură, o premieră pentru mine, cea care obişnuia să se implice în activităţi doar dacă era mână în mână cu prietenii. Nici eu nu îmi aduc aminte cum de am ajuns să ma înscriu, ştiu doar că m-am trezit la Reduta într-o vineri, întrebându-ma “Ce Doamne caut eu aici?!?” Totuşi, nu mi-a luat mult timp să mă integrez; organizatorii nu numai că erau foarte drăguţi, dar se şi vedea cât de pasionaţi sunt de ceea ce fac, motivându-ne astfel şi pe noi.
         
La început, am fost repartizată la bilete, având astfel şansa de a observa entuziasmul spectatorilor pe măsură ce intrau.  Deşi nu mă aşteptam la asta, am fost plăcut surprinsă când mi s-a dat voie să intru în sală pentru a lua parte la conferinţe. Cred că atunci mi-am dat seama cât de importante sunt evenimentele tip TED pentru societatea de azi şi pentru îmbunătăţirea celei de mâine. Când spun că experienţa mea TEDx poate fi rezumată la cuvântul “descoperire”, nu mă refer doar la autodescoperire dar şi la descoperirea unor concepte şi idei noi prezentate într-un mod accesibil, pe înţelesul tuturor.
         
Pe tot parcursul evenimentului am avut senzaţia aia în capul pieptului, de parcă îmi venea să plâng pentru că făceam parte din ceva mai mare decât mine. Mai târziu am găsit o denumire pentru această senzaţie, eu îi spun pasiune. Poate experienţa TEDx nu a avut un impact atât de semnificativ pentru toţi voluntarii dar mie, cel puţin, mi-a arătat ce poate să iasă când mai mulţi oameni, motivaţi de acelaşi scop final, se implică cu adevărat în ceva şi m-a convins să continui să fac asta şi să mă las condusă de senzaţia aia.
         
So here I am, gata pentru o nouă experienţă TEDx.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu