20180723

Tehnologia - un pas mai aproape de eficacitate

Tehnologia - un pas mai aproape de eficacitate

Alexia Borcoman
Alexia Borcoman - Voluntar TEDxBrasov

Ca orice noutate, tehnologia și utilizarea ei sunt intens discutate, atât cu părți bune, cât și cu părți mai puțin plăcute. Dar de fapt, cei mai mulți dintre noi se concentrează asupra dezavantajelor, lăudând trecutul fără să vadă potențialul dezvoltarii ce vine odată cu schimbarea. Restul, sunt deja obișnuiți cu aceasta, neștiind de o lume fără ea, astfel că nu o mai sesizează.

Iată 6 dintre lucrurile comune, dar care ne fac viață mai ușoară fără ca noi să ne dăm seama.
1. Organizarea. O bună organizare rezultă într-o mai bună performanță, totul de la calendarul de pe telefon, la aplicatii și până la poze. Acestea ne permit ordonarea fiecărui detaliu din viața noastră, atribuindu-i un loc special destinat.
2. Comunicarea. Astăzi putem comunica cu oricine, indiferent de distanță. Putem păstra prietenii, putem programa întâlniri în doar câteva minute și, în caz de urgență, avem posibilitatea la ajutor imediat.
3. Rapiditatea si lejeritatea. Majoritatea activităților din zilele noastre pot fi realizate mult mai facil și mai comod grație tehnologiei: persoanele ocupate pot face cumpărături online, în confortul fotoliului lor, adulții își plătesc facturile printr-un simplu click, iar în același timp se pot uita la emisiunea lor preferată, având mai mult timp liber pentru ei.
4. Sănătatea. Mai mult de jumătate din metodele de tratament folosite astăzi în medicina nu ar fi putut exista fără utilizarea tehnologiei inovative. Astfel, orice tabletă sau orice vaccin e rezultatul unei munci laborioase, realizate cu ajutorul aparaturii. Până și chirurgiile complicate se pot realiza de către un medic aflat la mii de kilometri distanță.
5. Timpul. Distanțele au devenit mai neînsemnate datorită posibilității de a ajunge la orice destinație mult mai rapid. O călătorie ce pe jos s-ar fi făcut în trecut în 3 zile, azi ar dura 2 ore. Economisind astfel timp prețios, ni se permite o lejeritate nebazată pe grijile cauzate de durata călătoriilor.
6. Informarea. Aceasta a crescut într-un ritm alert, rămânând cea mai importantă comoditate oferită de către tehnologie. Oamenii sunt mai informați cu privire la problemele și soluțiile globale și fiecare întrebare are un răspuns.
Până la urmă nu trebuie să uitam vorbele unui om înțelept, Francis Bacon: "Cunoasterea este putere." Prin urmare, cotidianul este influențat de către tehnologie, însă într-un mod benefic comunității. Tehnologia este unealta care face imposibilul posibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu