Despre TEDxBrasov


MISIUNE
Iluminism pentru secolului 21: Îmbogățirea societății prin idei și acțiuni


Evenimentele cu specificația TEDx, sunt evenimente locale, ce au un caracter independent și se desfășoară, în toată lumea (peste 3.000 localități din peste 130 țări), sub licența TED. Conferințele anuale TEDxBrasov se desfășoară, la fel, sub licența TED. 
TED este un acronim (Technology, Entertainment, Design). Pentru o definire  mai cuprinzătoare a ceea ce este TED vă invităm să dați click aici.

Misiunea  care călăuzește și guvernează aceste evenimente, sub generic TED, este aceea de a împărtăși acele idei de valoare care pot aduce un beneficiu real în cadrul comunităților locale.

Ideile de valoare, ce au o rigoare aproape academică, științifică și sunt prezentate într-un mod accesibil, sunt distribuite în cadrul comunităților locale prin intermediul conferințelor anuale TEDx. Aceste conferințe sunt deschise participanților tineri, elevi și studenți, inclusiv antreprenorilor, artiștilor, liderilor din cadrul organizațiilor non-guvernamentale, oamenilor de știință, medici, arhitecți, inventatori, profesori.

În secvența următoare ideile prezentate la nivel local, în cazul nostru în Brașov, ajung în atenția publicului de pe întregul glob. Fiecare discurs este înregistrat pe video, la calitate TV, iar ideile sunt distribuite în toată lumea prin YouTube TEDx Talks, la peste 12 milioane de abonați, prin canalul oficial TEDx.

Pentru ca ideile să fie accesibile pe tot globul,  conferințele TEDx sunt fie prezentate direct în limba engleză, fie sunt subtitrate în toate acele cazuri când publicul de pe internațional solicită acest lucru. 


Fiecare eveniment gen TEDx fiind și independent, cu condiția strictă de a respecta specificațiile cerute de TED, are o culoare, o personalitate proprie.

Așa cum am obișnuit publicul din Brașov evenimentele (5 evenimete anuale) TEDxBrasov se diferențează , în primul rând, prin misiunea sa culturală, iluministă de secol 21.
În egală măsură, fiind un oraș cu un puternic caracter saxon (datorită istoriei și a prezenței sașilor aici de peste 800 de ani), dorim să îmbinăm misiunea noastră iluministă de inspirație franceză, cu pragmatismul meșteșugarilor brașoveni organizați în bresle.

În concluzie misunea noastră la TEDxBrasov arată așa: 
Iluminism pentru secolul 21: Îmbogățirea societății prin idei și acțiuni

Munca noastră
Prin fiecare proiect anual, licențiat de TED, sub marca TEDxBrasov, echipa noastră de voluntari aduce pe scenă, pe covorul rotund roșu, în fața unui public avizat și avid de cunoaștere:
elevi, studenți, profesori, medici, arhitecți, inovatori, artiști, întreprinzători, activiști sociali, performeri remarcabili. 


Prin darul lor de povestași acești inovatori aduc în fața noastră, în special a tinerilor, viziunea schimbării de care avem nevoie în societate. Ei fac asta în primul rând prin verticalitatea lor de caracter și apoi prin puterea lor deosebită de a fi ei, prin ideile lor, prin exemplul personal.  

Acești povestași minunați, selectați cu foarte mare grijă prin procedurile furnizate de TED, împlinesc misiunea iluministă de la TEDxBrașov de a aduce în fața publicului local dar și a publicului de pe întregul glob acele idei care merită a fi împărtășite.
Prin tot ceea ce facem dorim să contribuim la schimbarea socială dorită, de noi de fiecare în parte, prin idei și acțiuni inovatoare în acord cu cerințele deosebite din secolul 21.

Exemple cu Povestași TEDxBrașov


Dr. Andreea Moldovan, premiată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu “Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească”.
Dr. Andreea Moldovan povestește la TEDxBrașov, despre 
Cel mai curat spital din Europa care se afla în România, la Brașov.


Prof. Dr. Dumitru Borțun, supranumit "stâlpul comunicării în România", despre ideea de cetățean în Uniunea Europeană.Elevă liceu, Ami Tudorache, despre o invenție care are darul de a eficientiza recuperarea medicală a membrelor inferioare.Studentă, Cristina Iordache, prezintă macheta clădirii-turn la care au lucrat 12 studenţi la construcţii şi arhitectură și care a rezistat la cele trei simulări de cutreme care sunt probe în concursul inovatorilor din San Francisco.


Lista cu povestașii de la TEDxBrasov se află pe acest link.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu