20181107

Oricine poate sa fie un mare orator

În acest TEDx Talk Richard Greene prezintă cele 7 secrete ale unui discurs care are puterea de a transforma în mod ireversibil lumea.
   

  1. Ne focusam pe cuvinte. Sa avem fraze frumoase, sa avem un discurs frumos. Dar cuvintele duc către public doar 7% din mesaj. 
  2. Tonalitatea vocii ne ajută 38%. 
  3. Limbajul corpului ne ajută 55%. 
  4. Prea multă informație. Deci care e ideea de bază? 
  5. Miracolul. Să vorbim, să avem o conversație de la inimă la inima. Să reținem exemplul dat în film cu Prințesa Diana si Prințul Charles dar și următorul principiu care ne poate ajuta: "Sunt două feluri de a-ți trăi viața. Unul: de a crede că nu există miracole. Altul: de a crede ca totul e un miracol." Albert Einstein 
  6. Cele 5 părți prin care informația ajunge la creier: văz, auz, miros, gust, tactil. Să ajutăm oamenii să primească informația pe mai multe căi de comunicare pentru a-i ajuta să perceapă mai bine ideea care transformă lumea din jur. 
  7. Pasiunea autentică. Este non-intelectuală. Și difența este subtilă dar esențială. Jeff Bezos, de la Amazon, explică: “Una dintre greșelile uriașe pe care le comit oamenii este că încearcă să își forțeze un interes. Nu tu iți alegi pasiunile, ele te aleg pe tine.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu