20170620

Viziunea mea asupra succesului după experienţa TEDx

Ioana Bălănescu, speaker în cadrul evenimentului TEDxBraşov din această primăvară, în urma experienţei sale, a tras câteva concluzii în ceea ce priveşte succesul personal sau profesional şi a ţinut să ni le împărtăşească.
            Auzind prima dată invitaţia organizatorilor, Ioana nu a fost sigură dacă este persoana potrivită pentru a livra un mesaj care să conteze. A decis totuşi să dea curs invitaţiei, ceea ce ne aduce la pasul numărul 1 pentru atingerea reuşitei: când eşti pus în faţa unei provocări, accept-o.
            Discursul Ioanei poate fi considerat din toate punctele de vedere un succes: a fost bine primit de public şi a lăsat asupra persoanelor o impresie puternică generată de tot ceea ce a reprezentat speech-ul ei (ideile inedite şi felul ei original de a le expune). Ea consideră că la aceasta au contribuit repetiţiile ei zilnice îndrumate de un mentor. Ajungem astfel la pasul 2: fă paşi mici în fiecare zi şi la pasul 3: găseşte-ţi un îndrumător.

            Cu toate că discursul ei a fost o reuşită, Ioana consideră că acesta a fost departe de perfecţiune. Concluzia ei este rezumată în pasul numărul 4: ai încredere în tine, nu trebuie să fii perfect. Este convinsă, aşadar, că singura persoană cu care a trebuit să concureze a fost ea însăşi, ceea ce ne sfătuieşte şi pe noi. Nu trebuie să fie o permanentă competiţie, nu trebuie să ne comparăm permanent unii cu ceilalţi. Aspiraţia supremă ar trebui să fie atingerea celei mai bune versiuni ale propriei persoane. Asfel că, tot ceea ce îţi rămâne de făcut atunci când vorbeşti în faţa altora este – pasul 5- să o faci din inimă. 
(a consemnat Miruna TUDOR)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu