20170415

TEDxBrasov Magazine, an.1; nr.7; 15 Aprilie 2017

   Mesajul nostru pentru voi 

  de Miruna Tudor si Tibi Ruczui 


  Mereu există un nou început, o Renaştere. 
  Speakerii din acest an o să vă arate drumurile pe care ei au mers. Şi vă asigurăm că acele drumuri nu au fost deloc uşoare. S-a plătit de fiecare dată un preţ chiar dacă nu în bani. Iar dacă aceşti speakeri vin la noi cu o lumină nouă, cu un nou mod de a vedea existenţa noastră de zi cu zi, este şi meritul comunităţii TEDx din Brasov.
  În esenţa lor, contar aparenţelor, oamenii sunt buni. Poate ignoranţa, bezna mintală, mai face feste. E nevoie atunci de o forţă din afară care să unifice oamenii. Cutremurele au, în mod deloc surprinzător, acest rol de unificare, de trezire. Pare că în final e bine să ne trezim chiar şi aşa târziu, împinşi de la spate. Despre cutremure și modul în care le putem preveni ne va vorbi Cristina , inginer constructor de profesie. Despre modul în care putem să implementăm un program pentru supraviţuire, prin educaţia celor mici, ne va vorbi Raluca , profesoară de înot.

  La evenimentele TEDxBrasov  avem şi invitaţi care, spunem noi, sunt de "rezervă". Ei pot intra acum pe scena TEDxBrasov sau cu certitudine o să intre în tura viitoare. Un astfel de invitat este 
  Gabriel ...care face, aşa cum singur se exprimă, "înscrisuri cu lumină folosind telefonul inteligent pe care fiecare îl avem în dotare". Da, noi putem umaniza tehnologia aşa cum nici nu visăm acum ancoraţi fiind într-un materialism care videaza viul şi sufletul umanităţii însăşi. 

  Va fi oare TED una din bărcile de salvare ale acestui vas Titanic pe care se pare ne-am îmbarcat cu voia noastră la nivel global? Cert este că va fi nevoie să gândim global şi să acţionăm local...Şi, da!, TED si TEDx e o rază de speranţă. Sunt aceste TED-uri precum farurile pentru corăbiile care-şi caută adăpost. E acest TED acel Itaca a lui Ulise, e acel acasă? În consecinţă e bine să cunoaştem tendinţele TED la fel cum cunoaştem cotele apelor Dunării. Folosim Google Trends şi aflăm că judeţul Braşov este  pe locul 15  în topul TEDx pe România. În materie de TED la nivel global România este pe locul 41 . Cunoscând, cu conştiinţa unui dunărean, aceste tendinţe TED, te poţi oglindi mai bine în aceste mereu mişcătoare ape şi poţi încerca ca şi Ulise să ajungi acasă şi să fii tu însuţi. Gândeşte global, acţionează local in comunitatea TEDx din Brașov.
  1. Cristina Iordache: Speaker TEDxBrasov 2017  
  2. Raluca Steblea Speaker TEDxBrasov 2017  
  3. Curs Foto, cu telefonul, pentru părinţi - La îndemână dar unic
  4. Tendinte. Interesul pentru conferintele TED manifestat pe glob in ultimii 5 ani 
  5. Tendinte. Interesul pentru conferintele TED manifestat în România în ultimii 5 ani
  6. Ce este un Bullet Journal?   
  7. Arabella McIntyre-Brown - Despre creativitate   art. de Miruna Tudor

  Arhiva Linkuri

  1.    TEDxBrasov Magazine, an.1; nr.1; 14 Ianuarie 2017
  2.     TEDxBrasov Magazine, an.1; nr.2; 28 Ianuarie 2017 
  3.      TEDxBrasov Magazine, an.1; nr.3; 11 Februarie 2017
  4.      TEDxBrasov Magazine, an.1; nr.4; 25 Februarie 2017
  5. TEDxBrasov Magazine, an.1; nr.5; 11 Martie 2017
  6. TEDxBrasov Magazine, an.1; nr.6; 25 Martie 2017

   The mailing list is the cornerstone of our community! Sign up to be notified of everything TEDxBrasov, including speaker call outs, ticket sales, volunteer positions, event announcements and more. Sign up to the Mailing List   Abonare TEDxBrasov Magazine


  Niciun comentariu:

  Trimiteți un comentariu