20170130

DR. CĂTĂLINA CURCEANU, SPEAKER TEDxBrasov 2017

DR.  CĂTĂLINA CURCEANU, SPEAKER TEDxBrasov 2017, A CUCERIT UN NOU PREMIU PRESTIGIOS 
Cătălina Curceanu
Prim-cercetătoarea Laboratorului național de la Frascatti – Italia, dr. Cătălina Curceanu, a obţinut un nou premiu de excepţie. Numele acesteia se găseşte în lista celor mai buni cercetători ai momentului, întocmită de Universitatea Wollongong din Australia, distinşi de aceasta cu Visiting International Scholar Awards (VISAs).
VISA este un program care funcţionează doar în perioada 2015–2019 şi care ajunge în fiecare an doar la nouă specialişti în diverse domenii din toată lumea, de la paleontologie, la psihologie şi ştiinţe sociale, Cătălina Curceanu fiind singura selecţionată din ramura fizicii.
„Premiul constă în posibilitatea de a merge două luni în Australia. Au fost mulţi participanţi şi când am primit vestea evident că m-am bucurat enorm! Am propus un proiect de cercetare pe baza unor detectoare de particule avansate la care lucrez cu grupul meu din Italia, dar la care lucrează şi australienii de la Universitatea din Wollongong. În timp ce noi folosim aceste detectoare pentru experimente de fizică (studii de mecanică cuantică la laboratorul subteran de la Gran Sasso şi studii de atomi exotici la acceleratorul de particule DAFNE de la Frascati) australienii îl folosesc pentru studii de biologie şi fizica medicală. Voi merge acolo cu obiectivul de a pune bazele unei colaborări – folosirea detectoarelor (Silicon Drift Detectors) pentru experimente şi studii comune – atât în fizică (australienii construiesc un laborator subteran), cât şi în medicină şi biologie. În plus, voi avea posibilitatea să ţin lecţii la Universitatea din Wollongong, la Science Center-ul de acolo, dar şi să merg, împreună cu ei, în alte laboratoare australiene, printre care şi cele de la Melbourne şi Canberra. Sunt extrem de fericită!”, dr. Cătălina Curceanu.
Pe lângă dr. Cătălina Curceanu, în listă se mai găsesc specialişti de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, de la Federeal Reserve Bank din Chicago, Universitatea Warsaw din Polonia, de la Universitatea din North Carolina, USA sau Universitatea Uppsala din Suedia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu